Till Maria

Tora Mårtens och Patrik Axéns 13 minuter långa dokumentärfilm Till Maria är en av åtta olika kortfilmer som visades på hösten 2010 under samlingsnamnet “Kvinnan i mitt liv”. Initiativet togs av SVT och Svenska Filminstitutet som bjöd in olika filmare att komma med korta dokumentärförslag till ovanstående tema, varav åtta filmer valdes ut för visning.

Bröllop

När tittaren får möta huvudpersonerna Maria och Anders Nyqvist ska de precis gifta sig i Klara kyrka i Stockholm. De är förälskade och Anders vill dela livet med Maria. Båda är hemlösa och säljer tidningen Situation Stockholm på olika platser runt om i staden för att tjäna lite pengar. De har båda varit hemlösa i omgångar tidigare i sina liv och har haft problem med alkohol. Nu är de inne i en stabilare period och har både hopp och framtidstro.

De träffades i Globenparken som var en samlingsplats för hemlösa och blev kära. Nu har de beslutat sig för att leva tillsammans och vända sina liv i rätt riktning. När filmen spelas in har de fått ett gemensamt boende i södra Stockholm där man får möta Anders när han knyter bröllopsslipsen och funderar över deras gemensamma framtid.

Till Maria
Gå till toppen
zakra