TV-serien Hemlös

Hösten 2009 spelades programserien “Hemlös” in. Serien är ett samhällsprogram producerat av Utbildningsradion som i 10 avsnitt ger en dokumentärskildring av några olika hemlösa personers liv och vardagsutmaningar i Stockholm.

Barn utan hem

Genom programserien får man som tittare bland annat följa hemlösa Helene Westerlund och i seriens första avsnitt “Barn utan hem” visar hon programledaren Nour El-refai olika platser där man kan sova som hemlös. Vidare får tittaren möta en 16-årig flicka som berättar om hemlösheten och relationen till anhöriga.

Att vara mamma och hemlös

TV-serien visar olika delar av hur livet som hemlös påverkar de som har hamnat på gatan, men även relationer till andra människor. De hemlösa får ett ansikte och är någons mamma, dotter, syster, pappa eller bror. Hur är det att vara hemlös och samtidigt vara någons mamma? Hur påverkar det vuxna barn eller tonåringar att ha en förälder i hemlöshet?

Pengar, mat och tak över huvudet

Att hemlösa ständigt är på jakt efter pengar är ingen nyhet, men hur gör man för att tjäna pengar? En del säljer tidningar, andra tigger och programseriens huvudperson Helene visar filmteamet en natt på Malmskillnadsgatan. I ett annat avsnitt tar serien upp hur man skaffar mat utan pengar och diskuterar kring det faktum att vissa hemlösa hellre sover på gatan än på ett härbärge. Vad beror det på?

På andra sidan

Tittaren får också möta Rolf Nilsson och Franciska Santorini som båda har lyckats förändra sina av och ta sig ur hemlösheten. De delar med sig av både minnen och erfarenheter.

TV-serien Hemlös
Gå till toppen
zakra