Att möta människor i nöd

Det finns en hel del frivilligorganisationer som gör sitt yttersta för att både hjälpa och möta hemlösa människor i nöd. Stadsmissionen, Röda korset och Frälsningsarmén och en hel del ideella föreningar gör vad de kan för att bistå med mat, en säng för natten eller en efterlängtad dusch. Socialtjänsten arbetar med olika program för att nå de hemlösa med varierande resultat.

Volontärer

Att arbeta som volontär inom Stadsmissionen, för ideella organisationer eller via någon volontärbyrå har blivit ett populärt sätt för frivilliga människor att bidra med tid för att hjälpa de som har det svårast i samhället. Man behöver ingen utbildning och får ingen lön, men man blir en erfarenhet rikare och gör skillnad på plats.

Ett vänligt leende och någon som samtalar med de hemlösa under lunchen på soppköket skänker en stunds normalitet i en situation som är allt annat än normal. Arbetsuppgifterna kan se olika ut men består oftast av att förbereda och dela ut mat, filtar och hygienartiklar. Att möta människor i den utsatthet som hemlöshet innebär kan ofta vara svårt samtidigt som det ger en känsla av att man faktiskt försöker underlätta för människor i en prövande situation utan synbart slut.

Att möta människor i nöd
Gå till toppen
zakra